massage-technieken

Bij mijn massages combineer ik verschillende massagetechnieken, afhankelijk van de persoon en je persoonlijke behoeften:

Klassieke massage: Dit is wellicht de meest bekende (westerse) massagevorm waarbij met olie gewerkt wordt op de blote huid. Met verschillende handgrepen als strijkingen, knedingen, rollen, schudden, vibreren, wordt gewerkt op de zachte weefsels van het lichaam om ontspanning te bewerkstelligen.

Shiatsu: Shiatsu is een Japanse traditionele massagetechniek die door de kleding heen toegepast kan worden. Met duimen, vingers, handpalmen maar soms ook ellebogen, knieën en voeten wordt druk uitgeoefend op speciale punten in het lichaam. Bij deze vorm van massage, die gebaseerd is op de eeuwenoude Chinese medische traditie, staat de vitale levensenergie ("Ki"of "Chi") centraal. Als je gezond bent, stroomt deze energie ongehinderd door een netwerk van banen die door het gehele lichaam lopen: de meridianen. Bij verstoring van deze stroom van levensenergie ontstaan blokkades en uiteindelijk klachten. Shiatsu brengt de levensenergie in balans en bevordert een goede gezondheid.

Voetreflexologie: Volgens de voetreflexologie wordt in de voeten het hele lichaam weerspiegeld. Verstoorde energie in het lichaam, is terug te vinden in het reflexgebied op de voeten.
De verschillende delen van het lichaam zijn op de voeten goed te bereiken. Bovendien brengt deze massagevorm de aandacht heel effectief vanuit het hoofd naar de voeten. Het helpt je om je gedachten los te laten en bij het moment te zijn.

Rebalancing: Rebalancing is een diepgaande vorm van massage, die werkt met gewrichtsontspanning en diepe spierweefselmassage, met adem en beweging. Door bewust met je aandacht aanwezig te zijn tijdens de massage, krijg je meer inzicht in je verhouding tot je lichaam. Rebalancing stimuleert het lichaamsbewustzijn, het maakt je bewust van verborgen spanningen en emoties.

Website ontwikkeld door LaTortugaWebdesign.com, Oktober 2013.
Alle rechten voorbehouden.
Laatst bijgewerkt op: 04-11-2018
Deze website gebruikt géén cookies en vraagt niet naar persoonlijke gegevens.

Webdesign